Anul acesta avem cel mai tânăr juriu din cei nouă ani de festival. Am adunat la un loc patru tineri profesioniști din domeniul filmului, care au o experiență bogată în diversele aspecte ale industriei. Hai să facem cunoștiință cu ei!

Anamaria Antoci este producătoare de film, lucrând cu casele de producție 4 Proof Film și Tapioca Film. În palmaresul ei se numără filme precum Ilegitim și Fixeur ale lui Adrian Sitaru. În 2016, a fost selectată în programul Producers on the Move al prestigiosului festival de film de la Cannes.

Cristi Mărculescu face parte din juriul Filmul de Piatră pentru al treilea an consecutiv. Este Selecţioner de festivaluri (TIFF, BUZZ CEE, Dracula IFF), critic de film, bon+vivant. Capabil de entuziasme ocazionale şi verdicte brutale, dar plin de încredre în ce priveşte starea de fapt a scurtmetrajului aborigen.

Alexandra Safriuc este programmer și co-fondator al ShortsUp, un proiect care adună la un loc cele mai premiate filme de scurt-metraj din lume. Prima ei experiență în calitate de selecționeră a fost în cadrul primei ediții a Filmul de Piatră, pe vremea când era studentă în anul I la facultate.

Roxana Stroe este o tânără regizoare de film și una din cele mai promițătoare voci ale generației sale. Printre filmele pe care le-a realizat se numără Black Friday (premiul ZFR, secțiunea scurt-metraj la TIFF 2015; dublu nominalizat la Premiile Gopo 2016) și O noapte în Tokoriki (Cel mai bun scurtmetraj - secţiunea Generation 14 plus la Berlinale 2016; premiul ZFR, secțiunea scurt-metraj la TIFF 2016).